Ordu'da engelliler temsili askerlik yaptı

Ordu İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde bir günlüğüne asker olan 37 engelli için “Temsilci Askerlik Töreni” düzenlendi.

Askeri üniformalarını giyen ve hazırlıklarını tamamlayan engelliler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yemin etti.

Ordu İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, temsili askerlik görevini yerine getirecek gençlerin heyecan ve şevkle üniformalarını giyerek karşılarında kahraman Mehmetçik gibi gururla durduklarını söyledi.

Bugün askerlik yapan gençlerin gözlerindeki ışıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemlediğini belirten Öksüz, şöyle konuştu: “Bu gençlerin kendi haklarını savunmak zorunda kaldıklarında diğer askerlerimizin gerisinde kalmayacaklarına güvenimiz ve inancımız tamdır. vatandır ve kendisine verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getirecektir.” Dedi.

Askerler adına konuşan Gökdeniz Çaltepe, bir gün bile yaşayamadıkları bu mutluluğu ve onuru yaşama fırsatına sahip oldukları için mutlu olduklarını vurguladı.

Protokol üyelerinin engellilere terhis belgelerini teslim ettiği program, düzenlenen törenle devam etti.

Birimlerde kullanılan araç ve malzemelerin bulunduğu stantların gezildiği etkinliğe Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Bilkay, Başsavcı Hasan Uçak, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Baro Başkanı Sibel Torun, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy ve diğer ilgililer katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir