İspanya Başbakanı Pedro Sanchez görevine devam edeceğini açıkladı

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, istifa edip etmemeyi düşünmek üzere ara verdikten sonra görevde “daha da güçlü” kalmaya karar verdi.

REKLAM

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “İspanya hükümetinin yönetiminde daha da güçlü kalmaya karar verdim.” dedi.

Sánchez Çarşamba günü yaptığı açıklamada, eşi Begoña Gómez'in yolsuzlukla suçlanmasının ardından geleceği hakkında düşünmek için beş gün izin alacağını duyurdu.

Sánchez'in istifa olasılığı ülke çapında yaygın protestolara yol açtı. En büyük gösteri geçen hafta sonu destekçileri tarafından parti genel merkezinin önünde düzenlendi.

“Pedro, biz seninleyiz”

Sosyalist Parti'nin (PSOE) liderliği, Maliye Bakanı María Jesús Montero'nun “Pedro, biz seninleyiz” diyerek destek mesajı verdiği tarihi bir canlı yayınlanan Federal Komite oturumu için bir araya geldi.

Muhalefet, Başbakan Sánchez'i açıklama yapmamakla, görevlerini ihmal etmekle ve siyasi anlatıya hakim olmak için mağdurlaştırma stratejisi kullanmakla eleştirdi.

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro ve Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva gibi sol liderler bu duruşma sırasında Sánchez'e destek mesajları gönderdiler.

Avrupa seçimleri aday listeleri ertelendi

İspanya'da Sánchez'in görev süresinin devamına ilişkin belirsizlik Avrupa Parlamentosu seçim kampanyasını da etkiledi ve PSOE'nin ana adayı Teresa Ribera aday listelerinin tanımını Salı gününe erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir