Venezuela Devlet Başkanı Maduro partisinin başkan adayı oldu

Parti üyelerinin güçlü desteği sayesinde Maduro, başkanlık seçimleri için Ulusal Seçim Konseyi'ne (CNE) başvuruda bulundu.

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi'nin (PSUV) üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin ardından destekçilerine teşekkür eden Maduro, şunları söyledi: “Halkın bana verdiği yeni zorluklarla mücadele etme görevini kabul ediyorum. Sadece şunu söyleyebilirim ki ben Sizinle aynı kutlu mahalleden geliyoruz ve sizlerin manevi desteğiyle.” “Buraya geldim” dedi.

Bağımsızlığını, özgürlüğünü ve vatanını sonuna kadar savunacaklarını vurgulayan Maduro, şöyle konuştu: “Bu ülkeyi sonsuz seviyorum ve çocukluğumdan beri hep savundum, gerekirse canımla da savunurum.”

Maduro, dünya çapında 50 hükümet tarafından 900'den fazla yaptırıma maruz kaldıklarını ve bu saldırganlığa karşı ciddi bir direnç gösterdiklerini söyledi.


“Halkıma verdiğim sözleri tutmaya çalıştım”

Seçimlere şu ana kadar 35 partiden 10 adayın katıldığını hatırlatan Maduro, şöyle konuştu: “İtiraf etmeliyim ki, Hugo Chavez (Venezuela'nın eski başkanı) ülkenin kaderini bana emanet ettiğinden beri her şeyimi Venezuela'ya verdim. Halkıma verdiğim sözleri tüm sevgim ve inadımla yerine getirmektir.” dedi.

Ülkede 2013'ten bu yana iktidarda olan 61 yaşındaki Maduro, 28 Temmuz seçimlerini kazanması halinde Chavez'in 14 yıllık görev süresini aşacak.

Devlet Kanalı VTV'nin haberine göre Maduro'nun adaylığını 14 siyasi örgüt destekliyor.


Muhalefetin hükümete tepkisi

Öte yandan Demokratik Birleşik Platform (PUD), yaptığı açıklamada, siyasi yasaklı Maria Corina Machado'nun yerine seçimlerde aday göstermek istedikleri Corina Yoris'in adaylığının henüz CNE tarafından onaylanmadığını belirtti.

PUD, Maduro hükümetine tepki olarak, Yoris'in seçimlerde aday gösterilmemesi durumunda 28 Temmuz seçimlerinin “meşru” olmayacağını söyledi.

Yedi Latin Amerika ülkesi de Venezuela'da 28 Temmuz'da açıklanan başkanlık seçimlerinden “endişe duyduklarını” açıkladı.

Bölgesel basında çıkan haberlere göre, Arjantin, Kosta Rika, Ekvator, Guatemala, Paraguay, Peru ve Uruguay devlet başkanlarının ortak açıklamasında, “Muhalefetin karşılaştığı engellerden son derece kaygılıyız. Bu durum bütünlüğüne gölge düşürüyor ve Seçimlerin şeffaflığı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir