SON HABERLER | Barış Boyun İtalya'da yakalandı! Avrupa'da 'Dalton' çetesine ağır darbe: 19 kişi tutuklandı

Son dakika haber: Organize suç elebaşı Barış Boyun İtalya'da yakalandı. İtalya ve Avrupa'daki organize suç örgütlerine yönelik operasyonda 19 kişinin tutuklandığı bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da söz konusu operasyonun ayrıntılarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, “Baroş Boyun, KOM Başkanlığımız, İnterpol-Europol Müdürlüğü ve İtalyan güvenlik yetkililerinin ortak çalışmasıyla yakalandı.” Detaylar burada…

19 KİŞİ GÖZALTIDA

Eyalet Polisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milano Mahkemesi GIP'in verdiği ihtiyati gözaltı kararı doğrultusunda, İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de İtalya, Türkiye işbirliğiyle yürütülen operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı. ve Uluslararası Kriminal Polis Örgütü (Interpol).

Açıklamada, terör amaçlı suç örgütü kurma, adam öldürme, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı madde bulundurma, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardım suçlarından gözaltına alınan kişilere operasyon yapıldığı belirtildi. .

_57276

BARIŞ BOYUN VİTERBO'DA YAKALANDI

İtalyan basınında yer alan haberlerde, operasyon kapsamında tutuklananlar arasında organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un da olduğu belirtiliyor. Boyun'un bu sabah başkent Roma'ya 90 kilometre uzaklıktaki Viterbo'da tutuklandığını bilgilerinize sunarız.

jghkghk

Haberde, 40 yaşındaki Boyun'un Türkiye'nin arananlar listesinin başında yer alan isimlerden biri olduğu ve 2022 yılında tutuklandığında Türk makamlarının iade talebinde bulunduğu ancak İtalyan yargısının izin vermediği hatırlatıldı. yeşil ışık.

BAKAN YERLİKAYA DETAYLARI AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da söz konusu operasyonun ayrıntılarını paylaştı. Sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yapan Bakan Yerlikaya, söz konusu operasyonun Türk ve İtalyan makamları tarafından ortak yürütüldüğünü duyurdu.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“KOM Başkanlığımız, Interpol-Europol dairesi genel merkezi ve İtalyan güvenlik yetkililerinin yürüttüğü ortak çalışma sonucunda İtalyan polisi, organize suç örgütünün lideri olan Roma ve Milano'da bir operasyon gerçekleştirdi. Bunlardan biri de İtalya'da ülkemiz adli makamları tarafından Kırmızı Bülten ile aranan Barış Boyun'dur.

GOK88nQW8AAHjMm

GÖZALTILARIN 17'Sİ TÜRK

Operasyonda, çete lideri Barış Boyun'un da aralarında bulunduğu organize suç örgütüne mensup 17 Türk ve 2 İtalyan olmak üzere toplam 19 şüpheli yakalandı.

Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, büyüklükleri ve kaçtıkları ülke ne olursa olsun, organize suç örgütlerini yok edip adalet önüne çıkarmakta kararlıyız. Onların nefeslerini keseceğiz.

Ülkemiz adli makamları tarafından suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kasten adam öldürme dahil 23 ayrı suçtan aranmakta olup, 3'ü cinayet olmak üzere toplam 56 ayrı sabıka kaydı bulunmaktadır; Kötü niyetle yaralama, 666 sayılı kanuna muhalefet. 6136, yağma vb. suçlarından KIRMIZI BÜLTEN ile aranan Barış BOYUN liderliğindeki organize suç örgütüne karşı;

İtalyan Polisi ile KOM Müdürlüğü, Interpol Europol Dairesi Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında; İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano'da operasyon düzenlendi.

GOK88nQWkAAv5Su

Operasyonda aralarında çete lideri Barış Boyun'un da bulunduğu 19 şüpheli organize suç örgütü üyesi yakalandı.

Firari Barış Boyun organize suç örgütüne yönelik İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya ve Kütahya'da bugüne kadar düzenlenen 26 ayrı operasyonda 317 kişi yakalandı. Bunların; Bunlardan 175'i tutuklandı, 100'ü hakkında ise adli kontrol kararı çıkarıldı.

KOM Başkanlığımızı, Interpol-Europol Dairemizi ve İtalyan Güvenlik Yetkililerini tebrik ediyorum.

GOK88nSWMAAajfk

Aziz Milletimizin huzurunu bozan, suç işleyenleri dünyanın neresinde olursa olsun yakalayıp nefeslerini kesmeye devam edeceğiz. “Organize suç örgütleriyle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.”

(AA)
Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Sokakta yürürken altın dolu bir çanta buldu!  Kuyumcuya götürdüğünde...Sokakta yürürken altın dolu bir çanta buldu! Kuyumcuya götürdüğünde…
Ömür boyu dayanacak termos arayanların tercihi!  Stanley'de indirim devam ediyorÖmür boyu dayanacak termos arayanların tercihi! Stanley'de indirim devam ediyor
Türkiye Sıla'yı anlatıyor: Harvard'ı 12.8 milyon bursla kazandıTürkiye Sıla'yı anlatıyor: Harvard'ı 12.8 milyon bursla kazandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir