Pakistan'da Çinli mühendislere intihar saldırısı

Pakistan'da baraj projesinde çalışan Çinli mühendislerden oluşan konvoya intihar bombası saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucunda 6 kişi hayatını kaybetti.

REKLAM

Polis, bir intihar bombacısının bir konvoya bombalı araçla çarpmasıyla gerçekleşen saldırının, bir hafta içinde Çin hedeflerine yönelik üçüncü büyük saldırı olduğunu söyledi.

İlk iki saldırı, Çin'in altyapı projelerine milyarlarca dolar yatırım yaptığı Belucistan eyaletindeki bir hava üssünü ve stratejik bir limanı hedef aldı.

Bölge polis şefi Muhammad Ali Gandapur Reuters'e mühendislerin İslamabad'dan Hayber Pakhtunkhwa eyaleti Dasu'daki baraj inşaat alanına gittiklerini söyledi.

Gandapur, “Saldırıda beş Çin vatandaşı ve Pakistanlı şoförü öldürüldü” dedi.

2021 yılında bölgede bir otobüste meydana gelen patlamada aralarında 9 Çin vatandaşının da bulunduğu 13 kişi hayatını kaybetmişti.

Pekin, Kuşak ve Yol Girişimi kapsamında Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'nun (CPEC) bir parçası olarak altyapı projelerine 65 milyar dolardan fazla yatırım yapıyor ve projelerde çok sayıda Çinli mühendis yer alıyor.

Salı günkü saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. 2021'deki saldırının sorumluluğunu kimse üstlenmedi.

Çin hedeflerinin Pekin'i maden zengini Belucistan'dan çıkarmaya çalışan etnik militanlar tarafından hedef alınması daha muhtemel olsa da, saldırılar Salı günkü saldırının olduğu yerden uzakta faaliyet gösteriyor.

İslamcı militanlar çoğunlukla ülkenin kuzey batısında, konvoyun saldırıya uğradığı bölgede faaliyet gösteriyor.

Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar saldırıyı kınadı ve ülkenin militanlara karşı mücadeleye devam edeceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir