Okan Buruk: “Şampiyonluk yarışının en kritik maçlarından biriydi” – Son Dakika Spor Haberleri

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Adana yolculuğunun ligdeki tüm takımlar için çok zor geçtiğini belirten Buruk, maç sırasında bu zorlukla karşılaştığını belirterek, rakip takım taraftarlarının da takımlarına destek verdiğini ve maçta güzel bir atmosfer oluştuğunu sözlerine ekledi.

“Muslera kurtarışlarıyla rekor kırdı”

Rakiplerinin birçok pozisyon aldığını ve belki de en çok hücum ürettikleri maçlardan birini yaşadıklarını belirten Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazen çok kolay pozisyonlara girdik. 25'e yakın şut çektik ve 56 defa rakip ceza sahasında karşılaştık. Bu tabii ki deplasman maçı için çok önemli, çok büyük sayılar. Ama rakibimizin de maç içerisinde kalede pozisyonları vardı. Bugün kaptanımız Muslera da attığı gollerle rekor kırdı ama Galatasaray'ın bugün aldığı 3 puanda önemli bir payı olduğunu düşünüyorum. Baştan sona çok pozisyonun olduğu bir maçtı teknik direktörler. Rakibimize pozisyon verdiklerinde sinirleniyorum açıkçası rakibimize verdiğim pozisyonlardan pek memnun değilim ama 3-0 önemli bir galibiyet aldık, her maç baskı altında Bugün en kritik maçlarımızdan biriydi. “Buradan 7 puanlık avantajla ayrılmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

“Bugün takım olarak rekor kırdık”

Buruk, hafta sonu daha fazla maç izleyeceklerini ancak bir sonraki maça da hazırlandıklarını vurguladı.

“Bugün takım olarak rekor kırdık” Buruk şunları söyledi ve şöyle devam etti:

“Üst üste 15 maç kazanan bir takım olarak şampiyonluk tarihimizdeki rekorumuzu kırdık. Bu benim için de oyuncularım için de çok sevindirici. Bu anlamda hem oyuncularıma, hem başkanımıza teşekkür ediyorum.” Yönetim kurulumuz ve büyük Galatasaray taraftarı olarak şu rekorları hep birlikte kırıyoruz: “Dümende olsak da birlikte büyük rekorlara imza atıyoruz. Daha büyük rekorların, daha büyük başarıların bizi beklediğini umuyoruz, bu yüzden mutluyuz. Bu bağlamda bir sonraki maçın hazırlıklarına başlayacağız.”

Ziyech'in görevden alınması

Buruk, bir muhabirin oyundan çıkarılan Ziyech'in kendisine tepki gösterip söylemediğine ilişkin sorusuna Ziyech'in tepkisini görmediğini belirterek, şunları söyledi:

“Herhangi bir tepki görmedim. Aslında oyundan çıktığında mutlu olan bir oyuncu görmedim. Hakim'i ister sakatlığından, ister sarı kartın eşiğinde olmasından dolayı her zaman koruyoruz. Ve biz Hakim'i her zaman koruyoruz. Soyunma odasında da konuştuğumuz maç boyunca çok iyi oynadığını düşünüyorum. Beni böyle bıraktı. Bu yüzden herhangi bir tepki görmüyorum. Belki kolundaki bandı çıkarmıştır. Bunlar bir tepki olarak görülmemeli.”

Buruk gülmeye devam etti: “Biz de Adana'dayız. Buna Adana'ya tepki diyemeyiz.” dedi.

Bir gazetecinin “Skordan memnun musunuz ama maçtan da memnun musunuz?” sorusuna Buruk, şu yanıtı verdi: “Maçın bütününe baktığımızda, girdiğimiz pozisyonlar, maçın üstünlüğü, Topa sahip olma, İşte buradasın?” bu farkın neredeyse iki katı.”

“Şampiyonluğa odaklandık”

Buruk, F.Bahçe-Beşiktaş maçına ilişkin görüşlerinin ne olduğu sorulduğunda şunları söyledi:

“Tabii ki biz her zaman oyunumuza odaklanıyoruz. Maçlarımızı kazandıktan sonra artık avantajlı olan takım biziz. Yani 4 puan öndeydik. Bugün bunu 7'ye çıkardık. Rakibimiz puan kaybederse bu da olur” Puan farkı 6 ya da 7'ye çıkacak. Ama eğer işimize odaklanmazsak bu bizim için tehlikedir. Bu nedenle önümüzdeki maçlarda ancak maçlarımızı kazanırsak avantajlı olan takım oluruz. Şampiyonayı kazan, ama her şey hâlâ senin peşinde”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir