İnekten kuş gribine yakalandı – Son Dakika Haberleri

Teksaslı bir mandıra çiftçisi, nadir görülen bir inekten kuş gribine yakalandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde hayvandan insana H5N1 virüsü bulaşan ikinci kişi olduğu sanılan adam, hastalığa hafif semptomlarla yakalanmıştı ancak gözlerinde görülen kan dondurucu bir hal almıştı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerindeki (CDC) uzmanlara göre virüs, Mart ayında bir inekten bulaştı. Uzmanlar, genetik analizlerden elde edilen bu teoriyi destekleyecek “güçlü kanıtlar” bulunduğunu söyledi.

Görüntüler ve hastanın durumuyla ilgili ek bilgiler New England Journal of Medicine tarafından yayınlanan bir yayında ayrıntılı olarak açıklandı.

Doktorlar hastaya, gözün beyaz kısmının üzerindeki şeffaf tabaka olan konjonktivanın altında kanama olan subkonjonktival kanama tanısı koydu. Sağ gözünde sulu akıntı olduğu kaydedildi.

İnsanların kuş gribine yakalandığı göz önüne alındığında, bu aynı zamanda bir memeliden, özellikle de bir inekten insana bulaşan bilinen ilk vaka olabilir.


Bağlantıları araştırılıyor

CDC Direktörü Dr. Mandy Cohen, hastanın durumunu “çok hafif” olarak nitelendirerek şunları ekledi:


“Kişinin semptomları çok hafifti. İyileşiyor. Ancak temas halinde olabilecek kişileri test ettiğimizden bir kez daha emin olmak istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir