Fransa'da havaalanları bomba ihbarının ardından yeniden boşaltıldı

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Fransa, geçen Cuma günü bir okula düzenlenen ölümcül saldırının ardından en yüksek alarm seviyesine geçti.

REKLAM

Fransa'da bomba ihbarının ardından birçok havaalanı yeniden boşaltıldı.

İsimsiz bir kaynak, Fransız ajansı AFP'ye, 19 Ekim Perşembe sabahı on dört havaalanının yeni bomba tehdidi aldığını ve “en az sekiz havaalanının” tahliye edildiğini söyledi.

Tahliye edilenler, Brest (Finistère), Carcassonne (Aude), Rennes (Ille-et-Vilaine), Tarbes (Hautes-Pyrenees), Bordeaux-Mérignac (Gironde), Béziers (Hérault), Montpellier (Hérault) ve Nantes ( Loire – Atlantic) havaalanları bulunuyor.

Fransız Sivil Havacılık Otoritesi (DGAC), AFP'ye yaptığı açıklamada, “Nantes dahil birçok ulusal havaalanının bu sabah saldırı tehditleri aldığını” söyledi ancak durumun değişmesi nedeniyle sayı ve isim vermedi.

Lille Havalimanı sosyal medyadan “bomba tehdidi” nedeniyle boşaltıldığını duyurdu. Uyarının o zamandan beri sona erdiğini ve havaalanının kademeli olarak personel ve yolculara yeniden açıldığını paylaştı.

Bordeaux havaalanı, internet sitesinde yer alan bir duyuruda, iki gün içinde ikinci kez tahliye edilmek zorunda kalan “havaalanı operasyonlarının, bomba tehdidi sonrasında kademeli olarak yeniden başlatıldığını” söyledi.

Hérault vilayeti, Montpellier havaalanının boşaltılmasına bomba tehdidinin neden olduğu ve tehdidin yetkililer tarafından ortadan kaldırıldığı konusunda uyardı. Alarmdan Béziers Cap d'Agde havalimanının da etkilendiği belirtildi.

Fransa Ulaştırma Bakanı Clément Beaune Perşembe günü, son günlerde havalimanlarını ve turistik yerleri rahatsız eden asılsız tehditleri engelleme sözü verdi.

Beaune, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda, “Bu yanlış alarmlar şaka değil, suçtur. Cezalar uygulanacaktır” yorumunu yaptı.

Adalet Bakanı Éric Dupond-Moretti, Fransız yasalarına göre sahte bomba tehdidinde bulunanların üç yıla kadar hapis ve 45 bin avro para cezasına çarptırılabileceği konusunda uyardı.

Fransa neden maksimum güvenlik alarmında?

Fransa, 13 Ekim Cuma günü bir okulda meydana gelen ölümcül bıçaklama olayının ardından yüksek alarma geçti.

Kuzeydoğudaki Arras kentindeki bir okula düzenlenen bıçaklı saldırıda, “İslami radikalleşme geçmişi olan” eski bir öğrenci tarafından bir öğretmen öldürüldü ve iki kişi de yaralandı.

İsrail ile Hamas arasındaki savaşa ilişkin endişeler arttıkça hükümet alarm seviyesini yükseltti ve ülke çapında güvenliği artırmak için 7.000 askeri harekete geçirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir