Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı ölümlü kazaya karıştı! Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama: “Yanlışlık varsa düzeltilir”

SETA'nın 15 Temmuz'da düzenlediği sempozyuma katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, 9'uncu yargı paketinin içeriği ve mevcut durumu ile Balıkesir'de öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman ile eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızının karıştığı olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, TBMM Adalet Komisyonu'nda dokuzuncu yargı paketine ilişkin görüşmelerin tamamlandığını belirterek, şöyle konuştu: “Cuma sabahı başta komisyon başkanımız olmak üzere komisyonumuzun tüm üye ve milletvekillerine teşekkür ediyorum. 9'uncu Yargı Paketi'nde sadece kadının soyadına ilişkin madde yer almıyor. Otuzdan fazla makale var. Özellikle yargı hizmetlerinin etkinliğinin daha da artırılması, vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinden daha etkin ve verimli şekilde yararlanması, yargının hızlandırılması ve adil yönetilmesinin sağlanmasına yönelik önemli kurallar bulunmaktadır. Özellikle arabuluculuk gibi alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin geliştirilmesi. Yine temyiz sürecinde, gecikmelerin önlenmesi amacıyla dosyaların ve davaların hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını amaçlayan bir takım kurallar bulunmaktadır. Özellikle bu suçlarla mücadele etmek amacıyla sosyal medya, video veya basın yoluyla yapılan hakaret suçlarını en aza indirecek önemli kurallar da bulunmaktadır. “Ve icra ihtilafı sistemimizde elektronik satışlarla ilgili pek çok usul sorunu var” dedi.

SOYADI YÖNETMELİĞİ

Yargılama sırasında Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği medeni kanun hükümlerinin bulunduğunu belirten Tunç, şöyle konuştu: “Bunlardan biri de kadının soyadıyla ilgili. Elbette medeni hukukumuza göre kadın evlendiğinde kocasının soyadını alır. Kadın dilerse kocasının soyadıyla birlikte kızlık soyadını da kullanabilir. Bu, mevcut medeni hukuk mevzuatımızdır. Anayasa Mahkemesi burada iptal kararı verdi ve bu iptal kararının ardından boşalan kadronun yeniden düzenlenmesi gerekti. Taslak çalışmamızı TBMM'deki grubumuza ilettik, onlar da değerlendirmelerde bulundular. Komisyonun mevcut kurallarına göre bir kadının evlendiğinde kocasının soyadını alması gerekiyor. Dilediği takdirde kızlık soyadını da kullanabileceği hükmü Adalet Komisyonu'nda aynı şekilde muhafaza edilmiş, ancak Anayasa Mahkememizin gerekçelerine atıfla yeni bir düzenleme yapılmıştır. “Durum bu arkadaşlar” dedi.

“BALIKESİR CİNAYETİ YARALI BİR CİNAYETTİ”

Balıkesir'de motosikletli kurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın 25 yerinden bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili soruları yanıtlayan Bakan Tunç, şunları söyledi: “Balıkesir'deki cinayet vahşi bir cinayetti. Hepimizi derinden yaralayan bir cinayet. Temennimiz ülkemizde bu tür suçların yaşanmamasıdır. Elbette suçu işlediğinde ona göre ceza verilmesi gerekir. Bağımsız ve tarafsız yargımız gereken cezayı verdi. Tabii 18 yaşının altında olduğu için 24 yıl hapis cezası çekmek zorunda kaldı. Azmettiricinin beraatına karar verildi. Cumhuriyet Savcısı da kararın bu yöndeki mütalaaya aykırı olması nedeniyle beraat kararı verdi. Bağımsız ve tarafsız bir yargı süreciyle devam edecek. Daha sonra itiraz incelemesi yapılıyor. Yargıtay incelemesi var. Dolayısıyla yargının bu konuyla ilgili kararını beklememiz gerekiyor” dedi.

beceriksiz

KAZA GEÇİREN KEREM KINIK'IN KIZI İÇİN AÇIKLAMA

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızının seyir halindeyken motosiklete çarpmasıyla ilgili soruları yanıtlayan Tunç, şunları söyledi: “Değerli arkadaşlar, dosyayla ilgili halen elimde bir bilgi yok. Ama şuna bir bakalım. Dosya içeriğinde hata varsa bu itiraz yoluyla düzeltilecektir. Yani yargının dosyaya ilişkin kararı konusunda şu anda burada yorum yapmamız doğru olmaz. Ancak hatalı bir işlem olsa bile bu itiraz yoluyla düzeltilebilecek bir durum” dedi.

ghfhdfhdh

NE OLDU?

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık'ın kullandığı otomobil, İstanbul Beykoz'da motosikletle çarpıştı. Feci kazada 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybederken, motosikleti kullanan 17 yaşındaki genç ise yaralandı. Olayla ilgili tutuklanan Zehra Kınık serbest bırakıldı. Kaza anına ait video görüntüleri de ortaya çıktı.

AAAAAAA

Sıkmak
"Yakında sana başka bir fırsat vereceğim" İlk kez açıkladı!  Kararı “Yakında sana bir fırsat daha vereceğim” diyerek bunu ilk kez duyurdu! Soylu'ya 'dokunulmazlık' kararı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir