Emeklilere promosyon ödemeleri yarın başlıyor

Kamu bankalarının emeklilere yönelik teşvik miktarı belli oldu. Adaylıklar devam ediyor. Ödemeler 28 Mart Perşembe gününden itibaren yapılmaya başlayacak.

Promosyon talepleri bankalara veya e-Devlet üzerinden iletilebilmektedir.

Bankalar emeklilerin terfileri için 3 yıllık taahhüt talep etmektedir. Daha avantajlı bir teklif varsa banka değişikliği yapılabilir. Değişiklik durumunda herhangi bir cayma ücreti alınmaz ve kalan süre için katılımcı bankaya ödenen promosyon tutarı iade edilir.

Başvuruları kabul edilen emeklilerin promosyonları perşembe gününden itibaren hesaplarına yatırılmaya başlanacak. Kamu bankaları emekli maaşı miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arasında promosyon ödeyecek.


“Promosyonun başka bankaya taşınmasının cezai sorumluluğu yoktur”

Sosyal Güvenlik Baş Uzmanı İsa Karataş, halihazırda promosyon alanların daha yüksek bir promosyon olması halinde önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bir bankaya aktarabileceklerini söyledi.Başka bir bankaya aktarmanın cezai sorumluluğu bulunmamaktadır. Yapmaları gereken tek şey, kullanılan süre boyunca aldıkları promosyondan düşüldükten sonra promosyonun kullanılmayan kısmını bankaya iade etmektir.” diye bilgilendirdi.


İki maaşı olanlara ayrı terfi verilecek.

Birden fazla emekli maaşı alanlar ayrı ayrı promosyon talebinde bulunabilecek.

Karataş, “Emekli maaşları dosya esasına göre alınmaktadır. Örneğin eşinden dolayı dul aylığı alan bir kişi, dul aylığı sayesinde terfi alabilmektedir. Emekli olmaları halinde hesaplarından da promosyon alabilirler.” dedi.

Uygulamadan yaşlılık, dul ve yetim maaşı alan 16 milyon kişi yararlanacak. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalardan da promosyon alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir