Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika'da Türklere yönelik saldırılara tepki gösterdi! Belçika Başbakanı: “PKK terör örgütüdür”

Terör örgütü PKK'nın destekçileri Belçika'da Türk vatandaşlarına saldırdı. Olayların tırmanmasıyla ilgili Türkiye ardı ardına açıklamalar yaparken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert tepki gösterdi.

Olayların ardından Belçika Başbakanı Alexander De Croo kameralar önünde açıklama yaptı. “Ülkemizde insanlar özgür düşünebilir ve düşüncelerini özgürce ifade etme hakkına sahiptir.” diyen Croo, “Ancak terör örgütüne destek amaçlı bu düşünceleri paylaşmalarına izin veremeyiz. PKK, Avrupa'da terör örgütü sayılıyor.” dedi.

İşte Coo'nun açıklamasından öne çıkanlar:

“Sevgili Türk vatandaşlarımız ve ülkemizin farklı şehir ve bölgelerinde ikamet eden temsilcilerimiz, ülkemizde insanlar özgür düşünebilmekte ve düşüncelerini özgürce ifade etme hakkına sahiptir.

“BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Ancak terör örgütüne destek amaçlı bu düşünceleri paylaşmalarına izin veremeyiz. PKK Avrupa'da terör örgütü sayılıyor. Ancak çok net bir mesaj vermemiz gerekiyor.

“BİTMELİDİR”

Bu provokasyon ve şiddete derhal son verilmelidir. Bu nedenle tüm tarafları bu provokasyona son vermeye çağırıyorum. Bu terör örgütüne destek veren her türlü açıklamaya son verilmesi çağrısında bulunuyorum.

Herkesi sükunete davet ediyor, herkesin yeniden ülkemizde uyum içinde yaşamaya devam etmesini diliyorum. Geçmişte hep bu düşünceye sahiptim. “Umarım barış en kısa sürede geri gelir.”

NE OLDU?

Terör örgütü PKK/YPG'ye destek veren yaklaşık 150 kişilik bir grup, 25 Mart'ta Brüksel'de Avrupa Parlamentosu önündeki barikatları kaldırarak polise saldırdı.

Önce Brüksel'deki Türkiye Büyükelçiliği'nin bulunduğu caddeye, ardından Avrupa Birliği kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı'na yürümek isteyen kalabalık, polis engeliyle karşılaştı.

Ülkede şiddet olaylarını sürdüren örgüt destekçileri, aynı gece nüfusun çoğunluğunun Türk olduğu Liège'nin Cheratte köyünde de kaosa neden oldu. Ülkü Ocakları binasını ateşe veren grup, camiye de saldırarak camlarını kırdı.

Yüzlerini kapatarak terör örgütü lehine sloganlar atarak sokaklarda dolaşan grup, Türklere ait ev, dükkân ve araçlara zarar verdi.

Görgü tanıkları polisin olaylara müdahale etmediğini bildirdi.

24 Mart'ta Brüksel'e yaklaşık bir saat uzaklıktaki Heusden-Zolder kasabasında sözde Nevruz kutlamalarından dönen PKK'lılar, elinde terör örgütü PKK'yı simgeleyen kumaş parçaları ve lider Abdullah Öcalan'ın posterleriyle dolaşıyordu. Türk asıllı vatandaşların yoğun olduğu caddeden geçerek araçlarının yanından geçtiler.

Kentte yaşayan Türk asıllı vatandaşlar tepki gösterdi ve ardından kavga çıktı.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Asla unutulmayacak acı bir sahne!  Karısını öldürdü ve beklediği cesedin yanına kimseyi yaklaştırmadı.Asla unutulmayacak acı bir sahne! Karısını öldürdü ve beklediği cesedin yanına kimseyi yaklaştırmadı.
Bağcılar'ın sapık sucuğundan sonra şimdi de sapık bakkal!  Serbest bırakılma ihtimali dudak uçuklatıyordu: Eğer kimseye söylemezsen sana istediğini vereceğimBağcılar'ın sapık sucuğundan sonra şimdi de sapık bakkal! Serbest bırakılma ihtimali dudak uçuklatıyordu: Eğer kimseye söylemezsen sana istediğini vereceğim
Avcılar'da koca dehşeti!  3 çocuğunun annesini vurarak öldürdüAvcılar'da koca dehşeti! 3 çocuğunun annesini vurarak öldürdü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir