68 yıl sonra doğuştan karıştırılarak farklı ailelere verildikleri ortaya çıktı.

Kanada'nın Britanya Kolumbiyası'nda yaşayan Richard Beauvais, yıllarca aslen Fransız olduğunu düşünerek hayatını sürdürmüştür. 2020'de evde yapılan DNA testinden Ukraynalı, Polonyalı ve Aşkenazi Yahudisi olduğunu öğrendi.

İki yıl sonra Winnipeg bölgesinden uzakta yaşayan Evelyn Stocki adında bir kadına da DNA testi yapıldı ve Beauvais'in biyolojik kız kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Gizem, 1955 yılında Stocki, Beauvais ve kardeşi Eddy Ambrose'un Manitoba hastanesinde aynı gün doğduklarının ortaya çıkmasıyla çözüldü. Beauvais ve Ambrose'un yanlış ailelerin yanına yerleştirildiği ortaya çıktı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Manitoba Başbakanı Wab Kinew ikiliden özür diledi. Kinew, “Bugün kürsüye çıkıp çok daha erken yapılması gereken bir özür dilemek için çıkıyorum. Bu olay iki çocuğu, bir dizi ebeveyni ve birden fazla nesile yayılan iki aileyi etkiledi.” dedi.


Tazminat davası açacaklar

28 Haziran 1955'te Arborg hastanesinde doğan iki kardeş şimdi adalet için savaşıyor. Ambrose, açıklamasında şunları söyledi: “Hayatım çalındı. Bunun geri dönüşü yok. Zamanımı boşa harcadım. Ama artık zamanım var.”

Ambrose emekli olacağını söylerken Beauvais, “En zor kısmı iki ablamı arayıp onların kız kardeşi olmadığımı söylemekti” dedi.

Şu anda 69 yaşında olan Ambrose ve Beauvais, bu büyük hata nedeniyle devletten tazminat almayı umduklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir