Ülkedeki volkanik patlamaların ardından alarm seviyesi en yüksek seviyeye çıkarıldı

Endonezya Jeoloji İdaresi yetkililerinden Muhammad Wafid, geçtiğimiz haftadan bu yana patlamaların meydana geldiği İbu yanardağına ilişkin açıklama yaptı.

Wafid, eyaletteki Halmahera Adası'ndaki yanardağdaki volkanik aktiviteye ilişkin soruşturmanın ardından alarm seviyesinin en yüksek seviye olan 3'ten 4'e yükseltildiğini söyledi.

Yetkililer, bölge halkını ve turistleri 1.325 metre yüksekliğindeki Ibu yanardağının 7 kilometre yakınında herhangi bir faaliyette bulunulmaması konusunda uyardı.

13 Mayıs'ta İbu Yanardağı'nın patlamasının ardından çevrede kül bulutları oluştu.

Volkanoloji ve Jeolojik Tehlikeleri Azaltma Merkezi (PVMBG), patlama sırasında yanardağın yaydığı volkanik külün zirveden yaklaşık 5 kilometre yüksekliğe ulaştığını ve patlamanın 5 dakika 6 saniye sürdüğünü kaydetti.

“Pasifik Ateş Çemberi” volkanik ve sismik kuşağında yer alan Endonezya'da yaklaşık 130 aktif yanardağ bulunuyor. (AA)Bu içerik Hande Dağ tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yılbaşı gecesi hayatını kaybetti!  Yılbaşı gecesi hayatını kaybetti! “Söylediklerini duyunca şok olduk”
İki ülke arasındaki ticaret hacminde hedefimiz 5 milyar dolarİki ülke arasındaki ticaret hacminde hedefimiz 5 milyar dolar
Biri'den Demirtaş'tan açıklama! "Siyasette yumuşama" detay...Biri'den Demirtaş'tan açıklama! Detay “Siyasetteki yumuşaklık”…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir