Laiklik Konseyi'nin raporunda asker ve polis teşkilatında cemaatlerin artan tehlikesinden bahsedildi – Son Dakika Siyasi Haberler

Laiklik Meclisi, laiklik ihlallerine ilişkin Ağustos ayı raporunu yayımladı. Raporda laiklik ihlalleri 196 genel bölümde incelendi. Raporda şöyle deniliyor: “Ağustos ayında devlet kurumları ve siyaset başta olmak üzere birçok alanda laiklik ihlalleri siyasi iktidar tarafından sistematik bir şekilde artırıldı.” Raporda şöyle deniliyor: “Kamu kaynaklarının, mezheplerin uzantısı olan gerici vakıf ve derneklere, gerici faaliyetleriyle bilinen, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın liderliğindeki yapılara kanalize edilmesi dikkat çekicidir. ve mülki idare makamlarının ve bakanlıkların bu yapılara desteği.”

'ALAN AÇILDI'

Raporda, “Resmi kurumların mezhep ve cemaat yayılım yapıları, cihatçı terör örgütlerine bağlı uluslararası vakıf ve derneklerin yanı sıra Afganistan'daki Taliban yönetimiyle olan protokolleri ve ilişkileri, ülkemizde bu yapılara yer açıldığını gösteriyor. ülke. “Bu uygulamalar laikliğin tasfiyesi olarak değerlendirilmelidir.”

LAİKLİK Tasfiye Edildi

Yargının da gericileştiğinin altını çizen rapor, “Yargının siyasi iktidarın elinde gerici bir araca dönüştüğünü ve muhalif gruplara karşı giderek daha güçlü bir cezalandırma aracı haline geldiğini” ortaya koyuyor. Ağustos ayında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde mezhepçi dini yapıların artan varlığı ve faaliyeti bir başka dikkat çekici tehlikeye dikkat çekiyor. Siyasal iktidarın laikliğin tasfiyesine paralel olarak geniş karşı-devrimci programını sürdürmeye devam ettiği ortadadır. Veriler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, mezhep ve cemaat yapılarının artan siyasi ve ekonomik gücünü ortaya koyuyor. Bu yapıların ağustos ayında özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak programları, çocukları ve gençleri laiklik karşıtı ve gerici uygulamalara maruz bıraktı. “Raporumuz, bilimsel düşüncenin ve bilimsel yöntemin hızla göz ardı edildiğini ortaya koyuyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir