İsmail Kartal'dan şampiyonluk açıklaması! ''Galatasaray, Konya'yı yenemez'' F.Bahçe

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Samandıra Can Bartu tesislerinde basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Şampiyonanın son haftasında İstanbulspor ile karşılaşacaklarını belirten Kartal, şöyle konuştu: “Son maçımızı oynayacağız. Takım olarak kazanmak istiyoruz. İnancımı hiçbir zaman kaybetmedim, Pazar günü de şampiyon olacağımıza inanıyorum. Allah'ın izniyle tüm taraftarlarımızın maçımıza gelmesini bekliyorum. Onlara her zaman şunu söylüyorum: “Bu takıma, bu oyunculara güvenin. Şu ana kadar taraftarlarımızı ve camiamızı utandırmadığımızı düşünüyorum. Dış etkenlerden dolayı gerideyiz. hafta sonu lehimize dönebilir” dedi.

“TIPKI KONYA’DA PUAN KAYBETTİĞİMİZ GİBİ, ONLAR DA AYNI DENEYİMİ YAŞAYABİLİRLER”

Konya'da deplasmanda puan kaybettiklerini ve bunu Galatasaray'ın da yaşayabileceğini belirten deneyimli teknik adam, şöyle konuştu: “Galatasaray, Konya'da deplasmanda oynadığı son 3 maçı kaybetti. Bunlardan birinde ben de vardım. Tıpkı 2019'da puan kaybettiğimiz gibi. Onlar da aynı şeyi Konya'da hissedebilirler. Konya maçında büyük zarar gördük'' 11 pozisyonumuz vardı, 8'i yüzde 100 gol oldu. Bazen onlara karşı ilk maçta sahip olduğumuz pozisyonlardan faydalandık ve başarılı olamadık. Bu maçta bunları kullanın.”

“İŞLERİMİZİ KÖTÜLEYİYORLAR VE SAYGISI YOK ETTİLER”

Yapıcı eleştirilerin olması gerektiğini ancak yalanların, yanlış ve incitici açıklamaların kendisini üzdüğünü anlatan Kartal, şöyle devam etti:
“Bir yıldır birlikteyiz. Ben objektif bir insanım. Beni, takımımı ve oyuncularımı itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Bazıları, gerçeği bilmeden, kariyerleri için farklı yerlerde farklı işler almak adına onlar adına yalanlar söylediler. İşimize iftira atıldı, saygısızlık edildi. Sosyal ve görsel medyaya sürekli saldırılarda bulunuldu. “Kabul etmiyorum. Eleştiriler olacaktır ama yapıcı eleştiri olursa futbol gelişir. Burada bu eleştiri değil. bu bir başarısızlık. Bu kulübe her geldiğimde oynadığım futbolla tüm istatistikleri altüst ettim.”

“AVRUPA'DA EN ÇOK GOL ATAN 3 TAKIM ARASINDAYIZ”

Sarı-lacivertlilerde 3. sezonunu geçirdiğini hatırlatan Kartal, takımın her dönemde büyük hakem hatalarına maruz kaldığını ve şu anda Avrupa'da en çok gol atan 3 takım arasında yer aldıklarını belirterek, şöyle konuştu: Olumsuz eleştiriler yapıyorlar, bence yüzde 90'ı doğru. Rize'de 1-0 kaybettik, ben o 3 değişikliği yaptığımda kimse konuşmadı, geçen sene oyuncuların oynadığını söylüyorlar. Çok farklı bir sistemle takım gelecek, onları eğiteceksiniz, sisteminize inandıracaksınız ve bu kadar güçlü bir oyunla öne çıkacaklar, bunlar kolay değil. .

“FENERBAHÇE'DEN AYRILDIKTAN SONRA 7 KULÜPTEN TEKLİF ALDIM”

Oyuncuların büyük emek verdiğini ve takımla birlikte başarı elde edildiğini belirten Kartal, şöyle konuştu:

“Sezon başından itibaren nasıl çalıştığımıza, neler yaptığımıza dair elimizde belgeler var. Oyuncular ve tüm takım büyük emek verdi. Sonra bütçelere bakarsak bana şunu söylediler, ben hala söylüyorum. Galatasaray maçında soyunma odasını gördünüz sonuçta hepimiz insanız, elbette hata yaparız: ne Guardiola ne de Klopp mükemmel.

F.Bahçe'den ayrıldıktan sonra biri İran milli takımı olmak üzere 7 kulüpten teklif aldım. Dünya Kupası'na gidiyordum ve işim yoktu. Ben tanıtımdan yana değilim. Burada bir çaba var. Ekibimizle birlikte çok çalıştık. 5 sayfa istatistik var. Kulüp geçmişi, kayıtlar. Türk futbolunun tarihi ve kayıtları. İnsanlar bu kadar eleştiriden ve saldırıdan hoşlanmıyor. Ara sıra boş kaldığım zamanlarda televizyon kanalları beni davet ediyordu ve bir gün acaba bunlardan birine kötü bir şey mi söyledim diye merak ediyordum. Buradan gidersem, evime gelmelerine izin verirsem bana yapılanı isterler mi? “Bunun kötü niyet mi yoksa kıskançlık mı olduğunu anlayamıyorum.”

“GÜCÜMÜ TARAFTARLARIMDAN ALIYORUM”

İsmail Kartal, Gialloblù hayranlarından aldığı güçle kendisini çevreleyen tüm olumsuzluklara direnebildiğini belirtti. Zor zamanlarda desteklerini esirgemeyen ailesine teşekkür eden Kartal, şunları söyledi: “Ailem ve camiadan bazı arkadaşlarım beni her zaman motive etti. Beni yalnız bırakmadılar, her zaman desteklediler. En büyük odak noktam F.Bahçe taraftarıdır. Daha fazla ayağa kalkmama yardımcı oldu. Bu benim gerçek anketim. Sezon başından şu ana kadar neler oldu?” Ne bana ne de oyuncularıma tek kelime söylenmedi. Burada bana karşı bir şikayet olsaydı zaten yapardım. izin isteyip gittiler. Beni hayatta tutuyorlar, bana güveniyorlar, bana inanıyorlar. Taraftarın yanında her zaman dik durdum.
Kartal, sezon başında Fred ve Szymanski'yi önemli transferler olarak başkana sunduğunu, Tadic ve Fred gibi oyuncularla oyun sistemi hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.

“Herşeye rağmen 2-1 öndeydik ama hakemin faciası nedeniyle maç 2-2 bitti”

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Olympiacos'a karşı oynadıkları maçta İrfan Can'ı sakatlığı nedeniyle elediklerini belirten Kartal, şöyle konuştu: “Elince moralimiz bozuldu ve o durumda da Sivas'a gittik. 120 dakika futbol oynayan bir takım. Fred, İrfan ve İsmail çok şey yapabilirdi, sırayla diğerleriyle oynardık, onlar zaten bizim Sivas'ta yapabileceğimizi oynadılar, tamam eleştirin ama nedenine bakın 2-1 öndeydik. Ancak hakem faciasıyla 2-2 sona erdi: “Sanki her şey normalmiş gibi konuşuyorlar, sanki her şeyin sorumlusu benmişim gibi konuşuyorlar ama ben bunu kabul etmiyorum” Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus'un çok üzgün olduğunu ifade etti. Geçen sezon hakem hatalarından dolayı sakatlanan Kartal, şunları söyledi: “96 puan topladık. Bir takım şampiyon olacak. Bana göre başarısız olmayacağız.”

“KRAL SAĞLIKLI İSE SİZE YALNIZCA OYUN VERİR”

Ryan Kent'in yabancı kontenjanı nedeniyle listeye alınmaması tercihine değinen Kartal, şöyle konuştu: “15 kişiydik ve 1 kişi takımdan ayrılmak üzereydi. Kent, Lazio dahil olmak üzere Avrupa'dan ciddi teklifler aldı. Biz de kalmak istiyorduk. Kent ekibinde yer alan King, “Gitmek istemiyorum” dedi, “Biz de tercihimizi bu şekilde yaptık. Kent'in bitirme sorunu var. King sağlıklıysa sana maç verir, listeyi açıkladıktan 4 gün sonra sakatlanması çok yazık oldu.”

“KRUNIC'İN GELİŞİ İSMAİL'E İKİ ADIM GELİŞTİRDİ”

İsmail Kartal, ara sırasında transfer sürecine ilişkin soruya şu şekilde yanıt verdi:
“Lincoln Henrique bir yıldır futbol oynamıyor, bu bir risk. Bundan sonra şunu dene, işe yaramaz. Hazır oyuncularla şampiyonluk için oynuyoruz. Lincoln'e verelim dedik ve Bakın, Crespo ya da Krunic demeden önce hepimiz Krunic diyoruz. İyi bir oyuncu, kendine güveni az. Taraftarlar “İyi oynadığı sürece her maçta onun üzerine bahis oynayacağımı düşünüyorum. Kruniç'in gelişi İsmail'i yürüyüşe çıkardı. ileri.”

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Çağlar Söyüncü'den Galatasaray'dan açıklama!Çağlar Söyüncü'den Galatasaray'dan açıklama!
Beşiktaş'a çok sert tepki!  ''Yalan söylüyorlar... bıraksınlar bunu yapmayı!''Beşiktaş'a çok sert tepki! ''Yalan söylüyorlar… bıraksınlar bunu yapmayı!''
Arda Turan'ın eski teknik direktörü hayatını kaybetti!  ''Seni çok özleyeceğim...''Arda Turan'ın eski teknik direktörü hayatını kaybetti! ''Seni çok özleyeceğim…''

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir