Hayırseverlerin desteğiyle Düzce Polisi'ne satın alınan 34 yeni aracın tanıtımı yapıldı.

Düzce Valisi Selçuk Aslan, Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kamu düzeninin devamını sağlamak için kolluk kuvvetlerinin teknolojinin tüm olanaklarını kullanmasına özen gösterdiklerini söyledi.

Bu çerçevede emniyet teşkilatımızın bazı araç ve teçhizatının yenilenmesi gerektiğini belirlediklerini belirten Aslan, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızdan aldığımız inanç ve güçle kampanyamıza Düzce Barış sloganıyla başladık. Hedef 50 araç, bugün hayır işlerini biraz daha somut hale getirebilmek ve çıktığımız yolda kalan hedefimizi tamamlayabilmek için 34 araç edindiğimizi duyurmak istiyoruz” dedi.

Aslan, araçların donanımlarının Düzce Huzuru için daha etkin hizmet verilmesini mümkün kılacağının altını çizerek, şöyle konuştu:

“Bugün 34 yeni araç alarak bunları teknolojinin sunduğu imkanlarla donattık. Araç yapısına kameraların yanı sıra benzersiz çelik kafeslerden oluşan üniteler de ekledik. Bu sayede bize önemli bir insan kaynağı tasarrufu sağlayacak. Tanıtım programındaki 16 araç hedefimize en kısa sürede ulaşacağız” Türkiye Polisi Geliştirme Vakfı koordinasyonunda Düzce'nin kaynaklarıyla hizmete açacağız. Bu konuda Düzceli hayırseverlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.”

Araç temini için hayırseverlerin desteğiyle şu ana kadar 19 milyon 825 bin lira toplandığını belirten Aslan, geri kalan 16 araç için de kısa sürede ortalama 10 milyon liralık desteğe ulaşılacağına inanıldığını kaydetti.

İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder de kentteki hayırseverlerin katkısıyla satın alınan araçların organizasyona güç kattığını söyledi.

Suç önleme ve soruşturma faaliyetleri kapsamında “Birlikte güçlüyüz” sloganıyla vatandaşların huzur ve güvenliği için çalıştıklarını söyleyen Ergüder, polis personelinin kullandığı araçları da hava şartlarına göre yenilemeye devam ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Osman Aydın dua etti. Daha sonra Aslan ve Ergüder, yeni satın aldıkları araçların donanımlarını gazetecilere tanıttı.

Program sonunda 34 yeni araçtan oluşan konvoy, siren sesleri eşliğinde kentte tur attı. Bazı mahallelerde araçlar vatandaşlar tarafından davul ve korna sesleriyle karşılandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir