Diyarbakır'da sosyal güvencesi olmayan kadınlara ücretsiz ulaşım imkanı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, dezavantajlı kadınlara yönelik “JİNKART” uygulamasını başlatma kararı aldı. Oybirliğiyle kabul edilen karara göre, 18-64 yaş arası kadınlara ücretsiz ulaşım sağlanacak.

Yayınlanma: 07.08.2024 – 18:03

Abo Ol

Google Haberleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı'nın, sosyal güvencesi olmayan kadınların hayatlarını kolaylaştırmak için ücretsiz ulaşımdan yararlanabilecekleri JİNKART'ın verilmesine ilişkin çalışması, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin temmuz ayındaki olağan toplantısında görüşüldü. Toplantıda uygulamanın hayata geçirilmesine oybirliğiyle karar verildi.

18-64 YAŞ ARASINDAKİ KADINLAR FAYDALANACAK

JİNKART'ı kimlerin kullanabileceğini Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'ndan oluşan kurul belirleyecek. 18-64 yaş arası herhangi bir geliri olmayan kadınlar; Büyükşehir belediyelerinde otobüslere geçerli 90 adet aylık biniş kartı tanımlanacak. Ayrıca kart sahipleri, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal ve kontrollü tesisleri ile Belediye'nin kültürel faaliyetlerinde de yüzde 20 indirim hakkına sahip olacak.

BAŞVURU KOŞULLARI AÇIKLANACAK

Başvuru şartlarının açıklanmasının ardından şartları taşıyan kadınlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin belirleyeceği merkezlere başvuru yapabilecek.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir