Biden'ın ABD başkanlık yarışından çekilmesi Beyaz Saray'ı şaşırttı: 'Tweet'lerden öğrendik'

REKLAM

Pazar günü Politico'da yayınlanan bir makaleye göre Beyaz Saray yetkilileri, ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilme kararını “tweet yoluyla” öğrendi.

ABD haber sitesinde Adam Cancryn'in yayınladığı haberde sözlerine yer verilen Demokrat Partili bir yetkili, çekilme kararının Beyaz Saray'da şaşkınlık yarattığını ve kararı Biden'ın X hesabında paylaştığı mektuptan öğrendiklerini söyledi. .

Haberde ismi belirtilmeyen yetkili şunları söyledi: “Bunu bir tweet aracılığıyla öğrendik. Hiçbirimiz ne olduğunu anlayamıyoruz dedi.

Haberde ayrıca, “kıdemli danışmanların da aralarında bulunduğu” yetkililerin, Biden'ın 5 Kasım'da yapılacak seçimlerde adaylığından vazgeçtiğini söz konusu paylaşım aracılığıyla öğrendiği bilgisi de yer aldı.

Biden, Pazar günü X hesabında başkanlık yarışından çekileceğini açıklamış ve daha sonraki bir paylaşımında yardımcısı Kamala Harris'i desteklediğini açıklamıştı.

Biden şunları söyledi: “2020 yılında partimizin adayı olarak ilk kararım, Kamala Harris'i başkan yardımcım olarak seçmekti ve bu, bugüne kadar verdiğim en iyi karardı. Bugün, partimizin adayı olarak Kamala'ya tam desteğimi sunmak istiyorum. bu yıl.” .Demokratlar; birleşin ve Trump'ı mağlup edin.” “Bunu yapmanın zamanı geldi.”

Emeklilik kararını Amerikan halkına duyuran paylaşımında Biden, şunları söyledi: “Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuruydu. Yeniden seçilmeyi düşünürken bunun en iyi çıkarlara olacağına inanıyorum.” Partimin ve ülkemin geri adım atmasını ve görev süremin geri kalanında yalnızca başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamı istiyorum.” Son 3,5 yılda millet olarak büyük ilerleme kaydettik” dedi.

Cumhuriyetçi aday Biden'ın adaylığı tartışmaları Donald Trump'la ilk canlı yayınında “Etkisiz” olarak değerlendirilen performansları daha sonra artmaya başladı.

Biden son olarak yanlışlıkla Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i Washington'daki Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) 75. yıl dönümü zirvesine çağırmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin diyerek büyük hata yaptı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in olası başkanlık adaylığı hakkındaki görüşleri sorulduğunda Biden, Harris'e “Trump” adını verdi.

NBC'ye verdiği röportajda Biden, Trump'ın cumartesi günü düzenlediği suikast girişiminin ardından Trump ile özel olarak konuştuğunu belirterek, rakibiyle yaptığı telefon görüşmesini “çok samimi” olarak nitelendirdi.

Pazartesi günü Trump'ın Cumhuriyetçi başkan adayı olduğu resmen açıklandı.

ABD seçimleri 5 Kasım 2024 Salı günü yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir