Bahçede 100 metrelik çatlak oluştu! – Türkiye'den son dakika haberleri

Konya'nın Karapınar ilçesinde yer altı sularının çekilmesiyle oluşan obruklar Karaman'a da sıçradı.

Karaman'da tarım arazilerinde son 3 yılda oluşan obruk sayısı 10'a ulaştı. Son olarak Şeyh Şamil ilçesinde konutlara 500 metre mesafede bulunan elma bahçesinde yaklaşık 1 metre derinliğinde ve 100 metre uzunluğunda fay hattını andıran bir çatlak oluştu. .

“ŞİMDİ SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram, çatlağın olduğu elma bahçesinde incelemelerde bulunarak şunları söyledi: “Düdenler artık çağımızın kaçınılmaz felaketidir. Konya'nın Karapınar Mahallesi'nden sonra kentimizin ekili arazilerinde de ciddi uçurumlar ve yarıklar oluşmaya başladı.

Karaman'a birkaç adım uzaklıkta ve yerleşim yerlerine oldukça yakın olan elma bahçesinde bugün çatlak oluştu. Üreticimiz elma bahçesini sularken çökmelerin olduğunu fark etti. İncelediğimiz yaklaşık 100 metre uzunluğunda bir çatlak var. Bu uçurumların oluşumuyla ilgili söyleyecek çok şeyimiz var ama artık sözlerin bittiğinin altını çizmek isterim. “Yeraltı suyunun yetersiz olması nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'nın Karapınar ilçesinden sonra Karaman'da da yerleşim yerlerine obrukların yaklaştığını görüyoruz.”

Elma bahçesi sahibi Mustafa Davarcı, bahçeyi sularken çatlak ve çökmeleri fark ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Çatlakların büyüyüp ilerlemeye başladığını gördük. Şu anda korkutucu bir durum var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir