Amerikan üniversitelerinde Filistin'e destek gösterileri devam ediyor: Çok sayıda öğrenci tutuklandı

Filistin yanlısı protestolar 18 Nisan'da Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde başlayıp ülke çapındaki üniversitelere yayılırken, Columbia Üniversitesi öğrencileri Vietnam'daki savaş karşıtı protestolar sırasında işgal edilen birkaç binadan biri olan Hamilton Hall'u işgal etti.


öğrenciler sınır dışı edilme tehdidi

Taşıdıkları mobilya ve metal parçalarla kendilerine barikat kuran öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 6 yaşındaki Hind Rajab'ın anısına binaya “Hind'in Salonu” adını verdi.

Columbia Üniversitesi sözcüsü Ben Chang, yaptığı açıklamada Hamilton Hall'u işgal eden öğrencilerin mülke zarar vererek ve binaya girişi engelleyerek suç işlediklerini savundu.

Chang, öğrencilerin protestoya devam etmeleri halinde okuldan atılma riskiyle karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

Amerikan üniversitelerinde Filistin'e destek gösterileri devam ediyor: Çok sayıda öğrenci tutuklandı


Kirby: Başkan Biden bunun doğru olmadığını düşünüyor

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby de ABD Başkanı Joe Biden'ın akademik bir binanın öğrenciler tarafından işgal edilmesinin “kesinlikle yanlış bir yaklaşım” olduğuna ve “barışçıl protesto örneği olmadığına” inandığını söyledi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, protestoculara tepkilerini başka şekillerde göstermeleri çağrısında bulunarak, “Buna artık son verilmeli” dedi.

Amerikan üniversitelerinde Filistin'e destek gösterileri devam ediyor: Çok sayıda öğrenci tutuklandı


Polis kampüse girdi

Gelişmelerin ardından New York Polis Departmanından çok sayıda polis Columbia Üniversitesi kampüsüne girerek protestoculara müdahale etti.

Polisin işgal altındaki Hamilton Hall binasına girmeye çalıştığı ve çok sayıda öğrencinin tutuklandığı anlar amatör kameralara yansıdı.


Binden fazla kişi tutuklandı

18 Nisan'da ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde başlayan Filistin yanlısı protestolar, ülke genelindeki üniversitelere de sıçradı.

Üniversitelerde kamp kurarak İsrail'in saldırılarına son vermesi ve üniversitelerin İsrail'e silah satan firmalarla bağlarını kesmesi çağrısında bulunan bini aşkın öğrenci ve akademisyen tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir