Anne babalar klima kullanırken dikkatli olun!

genişletmek

KAYNAKben

Yaz sıcaklıkları oldukça kavurucu olduğundan klima kullanımı kaçınılmazdır. Ancak klima kullanan çocuklu ailelerin, çocuklarının sağlığı konusunda bazı endişeleri var. Yendur'un açıklamalarına göre yeni doğan bebekli odalarda klimanın doğru kullanımı oldukça önemli. İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Dr., klimanın standart bakımlarının yapılması ve çocuğa doğrudan hava akışı sağlanmaması gerektiğini vurguluyor. Yendur, şöyle konuştu: “Klimalı bir oda için 26 dereceye kadar sıcaklık uygun bir derecedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konulardan biri de nem aralığı 45 -'dir. 65 Buna göre kuru havada algılanan sıcaklık azalır ve bebeğin üşüme ihtimali artar. Yeterli sıcaklık ve nem ile 2″ Odayı 3 saatte bir havalandırarak bebeğin rahat bir uyku çekmesini sağlayabilirsiniz. Temiz hava sirkülasyonu önemli bir rol oynar. Solunum yolu hastalıklarının önlenmesinde Nemlendiriciler veya su kapları kullanarak nem seviyesini dengelemek bu riski azaltabilir” dedi.

Özge Yendur, ülkemizde hafif düzeyde anemi görülme sıklığının genel olarak yüksek olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Özellikle anemisi olan çocuklarda 26-27 dereceye ayarlanmış bir klima çocuklar için daha uygun olabilir. Yetişkinlere göre daha düşük sıcaklıklarda klimalar doğrudan çocuğun üzerine yerleştirilmemelidir.” “Hava üfleme, çocuğun vücut ısısını hızla düşürerek hipotermi riskini artırabilir. Ayrıca havanın doğrudan akışı çocukların hassas dokularında kuruluk ve tahrişe neden olabilir. Operasyon gece boyunca devam ederse bebeğe bir örtü örtülebilir. ince bir battaniye.”

Klimaların kullanım talimatları doğrultusunda üreticiler tarafından tavsiye edilen düzenli bakımların ihmal edilmemesinin önemine değinen Yendur, şu bilgileri verdi: “Hava filtrelerinin temizlenmesi alerjenlerin ve mikroorganizmaların yayılmasını önler. Yapılan araştırmalar düzenli bakımı yapılan klimaların etkili olduğunu gösteriyor. astım ve alerji gibi solunum yolu hastalıklarının önlenmesinde.” “Bu önlemleri dikkate alırsanız küçük çocukların bulunduğu bir odada klimanın sağlıklı ve güvenli kullanımını sağlayabilirsiniz. Klimalar doğru kullanıldığında mükemmel konfor performansı sağlar ve miniklerimiz ve ailelerimiz için sağlıklı bir iç ortam yaratır. Sıcak yaz günlerinde.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir