“Fransız okulları” tartışması: Bakan Tekin'e bizzat mektup gönderildi, Celal Şengör'e hitap edilmedi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Charles de Gaulle ve Pierre Loti'ye yaptığı uyarı bambaşka bir tartışma başlattı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bugün konuyla ilgili bir açıklama yaparak, mevzuata uymayan Fransız okulları hakkında işlem yapılacağını söyledi. Tekin, Şengör'ün yazdığı mektupta kendisine yöneltilen ifadeleri yanıtsız bıraktı.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

CELAL ŞENGÖR'DEN BAKAN TEKİN'E: ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN AÇIK VE BÜYÜK BİR TEHDİTSİNİZ

Celal Şengör, geçtiğimiz günlerde gazeteci Fatih Altaylı'nın köşesinde yayımlanan mektubunda Bakan Tekin'e şu sözlerle tepki gösterdi:

“Charles de Gaulle ve Pierre Loti'nin okullarını tehdit ederek, yarattığınız tuhaf ve gerici programı kendilerine uyarlamalarını istiyorsunuz. Umarım bu okullar sizi ciddiye almazlar.

Charles de Gaulle ve Pierre Loti okullarını “sömürge okulu” olmakla suçluyorsunuz. HAYIR! Her şeyden önce Pierre Loti büyük bir yazar, Türkiye aşığı ve Türkiye dostuydu. Sizce neden sayısız vatandaşımız çocuklarını bu okullara göndermek için çalışıyor?

Anayasaya ve kanunlara aykırı işler yaptığınız sürece, laik bir sistemle yönetilmek isteyen ülkemizde liselere giriş sınavlarında dini ve bilimsel konuların eşit ağırlıkta olmasını sağladığınız sürece, Okullarımızda aslında yasaklanması gereken mezhepleri tanıttığınızda kimse sizi dinlemeyecektir çünkü bu anayasamıza aykırıdır.

Amaçları, çocuklarının Atatürk ilkelerine uygun, medeni bir ortamda, yani akıl sahibi bir ortamda yetişmelerini sağlamak, gericileştirmeyi düşündükleri okullardan kaçırmaktır. Ülkemizin geleceğine açık ve ciddi bir tehditsiniz. Umarım tüm ebeveynler bunu anlar.”

CELAL ŞENGÖR'E CEVAP VERMEDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tekin, mevzuata uymayan Fransız okulları hakkında tedbir alınacağını ve mevzuata uymaları halinde çalışmalarına devam edebileceklerini söyledi. mevzuat. Mevzuat.

310923_MİLLİ-BAKANI-EĞİTİM-YUSUF-TEKİN-İN TBMM

TGRT Ankara Temsilcisi Fatih Atik'in haberine göre, Tekin, Prof. Celal Şengör'ün “Ülkemizin geleceğine tehditsiniz” sözleri ve Fransız okulları hakkında yazdığı mektup da sorgulandı. Tekin, “Cevap vermemi istiyorlar ama onlarla etkileşime geçmek istemiyorum” dedi.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik
Uyuşturucu bağımlılarının dehşeti!  2 ölü, 7 yaralıUyuşturucu bağımlılarının dehşeti! 2 ölü, 7 yaralı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir