ECOWAS, insani yardım ve terörle mücadeleye 14 milyon dolar ayırdı

Nijerya Cumhurbaşkanı Bola Ahmed Tinubu'nun Özel Danışmanı Ajuri Ngelale'nin yazılı açıklamasına göre Tinubu, Gana'nın başkenti Akra'da düzenlenen “6. Afrika Birliği Yıl Ortası Koordinasyon Toplantısı”na katıldı.

Nijerya Devlet Başkanı ve ECOWAS Başkan Vekili Tinubu, toplantıda yaptığı konuşmada, ECOWAS'ın bölgedeki insani yardım çalışmalarını ve terörle mücadeleyi desteklemek için yıllık 14 milyon dolar ayırdığını söyledi.

Tinubu, ECOWAS'ın 2,6 milyar dolarlık Rezerv Gücü için diğer finansman seçeneklerini de değerlendirdiğini belirtti.

Topluluğun bazı üye ülkelerin çekilme kararı, terörizm, gıda güvensizliği ve iklim değişikliği gibi çok sayıda tehditle karşı karşıya olduğunun altını çizen Tinubu, şöyle konuştu: “ECOWAS, birliği korumak amacıyla Burkina Faso, Mali ve Nijer ile diyaloğunu sürdürecek ve kararlılığını sürdürecektir. Topluluğun geleceği konusunda “Olağanüstü Özel Zirve” düzenlenecek.” organize edeceğiz.” bilgisini verdi.

Zirvenin tarihini açıklamayan Tinubu, liderlerin ECOWAS'tan ayrılma kararı alan Nijer, Mali ve Burkina Faso ile devam eden görüşmeleri görüşeceğini kaydetti.

Burkina Faso, Mali ve Nijer ECOWAS'tan ayrılıyor

ECOWAS'tan ayrılarak Sahel Devletleri İttifakı'nı (AES) kurma kararı alan Burkina Faso, Mali ve Nijer, ilk zirvelerini 6 Temmuz'da Nijer'in başkenti Niamey'de gerçekleştirdi.

Zirvede, 3 ülkeli “Sahel Eyaletleri Konfederasyonu”nun kurulmasına yönelik ortak deklarasyon imzalandı ve Mali Devlet Başkanı Assimi Goita, 1 yıllığına AES'in başkanlığına seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir