78 Yaşında Mezun Olmanın Mutluluğu – Son Dakika Eğitim Haberleri

1946 doğumlu inşaat mühendisi Bekir Yetiştirici, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'nde mühendislik öğrencisi iken İstanbul Üniversitesi Fransız Filolojisi bölümüne kaydoldu. Grower mühendislik diplomasını tamamladı ancak devamsızlık nedeniyle Fransız filolojisinde başarısız oldu. 2019 yılında aftan yararlanarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne başvuran Yetiştirici, senato kararıyla okula kabul edildi. İhtisas nedeniyle Selçuk Üniversitesi'ne taşınan Yetiştirici, hazırlık eğitiminin ardından Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü tamamlayarak 78 yaşında mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. kendimi 78 yaşında mezun olmuş gibi hissettim.

“ÖĞRENMENİN ÖNEMİNİN FARKINDAYIM”

Yetiştirici, Fransızcanın kendisini her zaman etkileyen bir dil olduğunu söylüyor. Geçmişte mühendislik mesleğinin yoğun çalışma gerektirmesi nedeniyle Fransızca eğitimine ara vermek zorunda kaldığını söyledi. Yetişterci, şöyle konuştu: “Hayatımın her anında öğrenmenin ve gelişmenin önemli olduğunun bilincinde olarak 73 yaşında üniversiteye dönmeye karar verdim. Aldığım bu karar ailemin ve çevremin büyük desteğiyle karşılandı. Aynı zamanda bu kararla, yaşın sınırlamaları aşabileceğini ve eğitimin insanı güçlendirebileceğini göstermek istedim.” “Fiziksel zorluklar elbette oldu ama bu engelleri aşmak ve zihinsel olarak kendimi aktif tutmak bana büyük tatmin ve gurur veriyor” dedi.

'EŞSİZ BİR DENEYİM'

Aynı alanda yüksek lisans yapmayı hedefleyen Yetiştirici, 78 yaşında üniversite öğrencisi olmanın eşsiz bir deneyim olduğunu söyledi. Yetiştirici, “Fransız dilinin inceliklerini keşfetmekten gerçekten keyif alıyorum” dedi. Yeğeniyle aynı zamanda üniversitede okuduğunu anlatan Yetiştirici, bunun yeğeniyle ve diğer gençlerle olan bağını güçlendirdiğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir