Teravih namazı kaçta başlıyor? Ankara, İzmir, Bursa, İstanbul teravih saatleri
Teravih namazının ne zaman kılınacağı sorusu on bir ayın sultanı Ramazan’ın gelişiyle birlikte gündeme gelir. 2023 Ramazan ayının ilk teravih namazı bu gece kılınacaktır.Hz.Peygamber (Hz. O emretti. 2023 Ramazan ayı il teravih saatleri Diyanet tarafından paylaşıldı. Teravih saat kaçta başlıyor? Ankara, İzmir, Bursa, İstanbul teravih saatleri
TARAVİH NAMAZI SAAT KAÇTA BAŞLAR?
İlk teravih namazı 22 Mart 2023 Perşembe günü yatsı namazından sonra kılınacaktır.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın paylaştığı takvim doğrultusunda ülke genelindeki camilerde Ramazan ayının ilk teravih namazı bu akşam kılınacak, ardından ilk oruç için yatsı sahuru yapılacak.
İstanbul’da 22 Mart Çarşamba günü saat 20:44’te yatsı ezanı okunacak. Yatsı namazının farzından sonra teravih namazına başlanır. İşte il teravih namazı saatleri
ANKARA, İZMİR, BURSA, İSTANBUL TERAVİH SAATLERİ
Buna göre;
İstanbul’da teravih namazı saat 20:44’te,
20.27’de Ankara’da,
20.48’de İzmir’de,
20:43’te Bursa’da,
Saat 20:53’te Çanakkale’de yapılacaktır.
TERAVİH İL SAAT TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ
TERAVİH NAMAZININ HÜKÜMÜ NEDİR?
Dini bir terim olarak sözlükte rahatlamak, dinlenmek anlamına gelen tervîha kelimesinin çoğulu olan teravih, Ramazan ayında yatsı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namazı ifade eder.
Teravih namazı, Ramazan ayı için 20 rek’attan oluşan müekked bir sünnettir. Bu namazı cemaatle kılmak sünnettir. Bunun için teravih namazını cemaatle kılmayan ve evde tek başına kılan kimse, sünneti terk ederek yanılır.
Resûl-i Ekrem (s.a.v.) bu namazı ashâbıyla beraber cemaatle kıldı ve onların iştahını görünce farz olacağından korkarak kendi haline bıraktı ve tek başına kılmaya devam etti (Buhari, Salatu’tteravih, 1; Müslim, Salatu’l-Müsafirin, 177-178). Yine Peygamber Efendimiz, “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Ramazan (Teravi) namazını kılarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhari, Salatu’t-Teravih, 1; Müslim, Salatu’l-Müsafirin, 173) ve teravih namazını teşvik etmiştir. Bu bakımdan teravih namazı, erkek için de, kadın için de sünnet-i müekkededir.
Teravih namazını dört rekatta selâmla kılmak caiz iken, iki rekatta selâmla kılmak daha faziletlidir. Bu namazın dört rekatında bir oturup biraz dinlenmek müstehabdır. Bu istirahatlerde tehlil (la ilahe illallah) ve salavat ile meşgul olmak münasiptir.
Yoruma kapalı.