Ayder’de kentsel dönüşüm kapsamında ilk yapılar kışın hak sahiplerine teslim edilecek

Avcı, Güneysu Öğretmenevi’nde gazetecilere, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası’nda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirtti.

Ayder’de dönüşümün birkaç aşama olarak planlandığını ifade eden Avcı, ilk etapta doğaya uyumlu çağıl otopark ile 52 odalı apart otelin ve 76 odalı termal otelin inşasının devam ettiğini kaydetti.

Avcı, Ayder’in en büyük ihtiyacının otopark olduğuna dikkati çekerek, “Ayder içinde ciddi vasıta yoğunluğu var. Ciddi trafik oluşturduğu için turizmin hareketli olduğu dönemlerde vatandaşları rahatsız ediyor. Ortalama 1600 araçlık otopark inşaatında sona doğru geliyoruz. Gelecek senenin ortalarına doğru otoparkı tamamlamayı planlıyoruz. Ilk olarak Ayder’i trafikle beraber rahatlatmamız gerekiyor.” dedi.

– “HEMŞEHRİLERİMİZLE DEFALARCA TOPLANTI YAPTIK”

Ayder’in mimarisinin organik kimliğine dönmesi için çalıştıklarını vurgulayan Avcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Gelintülü Şelalesi’nin karşısındaki bölgede örnek yapıları inşa ettik. Burada bilhassa halletmeye çalıştığımız, ticari yaşamın devam edebilmesi için süreci aşama aşama yürütmeye çalışıyoruz. Ilk olarak yeni otelleri yapıyoruz. Hemen sonra yıkılacak otellerle onların takasını gerçekleştiriyoruz. Yeni oteller ortaya çıktı. Antak kalma elde eden yurttaşlarımız var. Mevcut otellerin yıkılması ve orayı almakla ilgili antak kalma sağlayanlar var. İnşallah en kısa zamanda anlaşmalar imzalayıp yeni otellerine geçmiş olacak. Ikimiz de eski otellerin yıkımına başlamış olacağız.”

Avcı, takasların gerçekleşmesi için yürütülen resmi çalışmaların devam ettiğini de belirterek, “Fazlaca kısa sürede, kış ayı içinde takaslar gerçekleşmiş olacak. Oraya geçen yurttaşlarımızın otellerini yıkmaya başlayınca dönüşüm fiilen başlamış olacak. Yaptığımız yeni yapılarda önümüzdeki yıldan itibaren yaşam başlamış olacak.” diye konuştu.

Otoparkın gelecek yıl hizmet vermeye başlayacağını aktaran Avcı, şu şekilde devam etti:

“Oradaki hemşehrilerimizle onlarca defa toplantı yaptık. Hepsinin isteklerini teker teker not aldık, hiçbir hemşehrimizin orada mağdur olmaması adına. Ayder’de gezim yapılmıyorken yurttaşlarımız oradaydı. Onların hukukunu korumamız lazım. Hayata geçirmeye çalıştığımız, ticaretlerini hiçbir şekilde kesintiye uğratmadan aşama aşama oradaki mimariyi asli kimliğe döndürmekle ilgili emek vermeyi yürütmek ve nihayete erdirmek. Toptan bir emek verme yapılırsa orada gezim ve tecim durmuş olacak. Bunun bu şekilde olmasını, hiçbir vatandaşın mağdur olmasını istemiyoruz. Daha duyarlı davranıyoruz. Aşama aşama yapıları ve geçişleri sağlayacağız.”

– “AYDER’İN ASLİ MİMARİ KİMLİĞİNİ YANSITAN EVLER YAPIYORUZ”

Ayder’de “Binektaşı” diye adlandırılan bölgede işletme yoğunluğu bulunduğunun altını çizen Avcı, şunları söylemiş oldu:

“Bu bölge ile ilgili yapacağımız çalışmada genişletme olabilir. Oradaki vatandaşlarımızı mağdur etmeden bölgeyi daha tertipli hale getirmeye çalışacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı lüzumlu emek vermeyi yapıyor. Üçüncü aşamada başka bir arazide proje emek harcaması yapılmış oldu. Yeni otellerin yapımına başlayacağız. Otel dediğimiz bizim dağ evi benzer biçimde Ayder’in asli mimari kimliğini yansıtan evler yapıyoruz. Onları tamamladıktan sonrasında yıkılacak öteki otellerin sahipleri ile takaslar gerçekleştireceğiz. Aşama aşama Ayder’i asli hüviyetine döndürmekle ilgili gayretimiz nihayet bulmuş olacak.”

Avcı, kaplıca alanındaki otel eksikliğine de değinerek, “Ayder’de mühim bir kaplıcamız var. Hatta yeni aramalar yapılıyor. Suyun artırılması için emek harcamalar yürütülecek. Otel inşallah en kısa sürede tamamlanıp kaplıcası da faaliyete geçmiş olacak. Oradaki hizmette bir duraksama var. Oradaki kaplıcayı bir an ilkin hizmete sunmamız gerekiyor.” dedi.

Yoruma kapalı.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası